onderzoeker in opleiding


onderzoeker in opleiding 1.0

((vooral) in Nederland)

iemand die tijdelijk is aangesteld om zich door de vervaardiging van een proefschrift of proefontwerp of door deelname aan een onderzoeksproject, en het volgen van onderwijs verder te bekwamen tot wetenschappelijk onderzoeker of technologisch ontwerper

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een onderzoeker in opleiding…

is een persoon

      Hoofdsemagram: oio


      Algemene voorbeelden


      Onderzoeker in opleiding (OIO) – Een OIO wordt voor een periode van maximaal vier jaar aangesteld voor het uitvoeren van een promotieonderzoek. – Een onderzoeker in opleiding is op het moment van aanstelling recent (< 2 jaar geleden) afgestudeerd.

      http://infomes.magw.nl/programma/achtergrond/brochure_mes2001.pdf,

      Sinds 1990 is Van den Berg vier keer naar Dagestan afgereisd om als oio (onderzoeker in opleiding) in dienst van de Stichting Taalwetenschap ter plekke taalkundig veldwerk te verrichten. Opvallend detail is dat Van den Bergs proefschrift [...] het derde in successie is bij VTW in Leiden dat binnen de gestelde termijn van vier jaar is afgerond.

      NRC,

      Van juni 1989 tot oktober 1993 was hij als onderzoeker in opleiding in dienst van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek en van oktober 1993 tot januari 1994 bij het Academisch Ziekenhuis in Leiden. Zijn promotieonderzoek verrichtte hij bij de Vakgroep Medische Microbiologie aan de Universiteit van Leiden.

      Meppeler Courant,